sobota, 21 września 2013

# Przekładana sałatka z tuńczykiem

Składniki:
240 g tuńczyka w sosie własnym
6 jajek
6 dużych ogórków kiszonych
1 niewielka cebula
6 dużych łyżek majonezu
250 g sera żółtego

Czas przygotowania: 
ok.20 min

Ilość porcji:
8-10

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, w międzyczasie ogórki i cebulę kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą. Ser żółty ścieramy. Jajka obieramy ze skorupek. Z trzech jajek wyjmujemy żółtka i odkładamy na bok.
W dużej misce układamy warstwy:
- 1/2 ogórków z cebulą
- 1/2 tuńczyka
- 3 łyżki majonezu rozsmarowujemy na całej powierzchni
- 3 jajka
- sól i pieprz
- 1/2 sera żółtego.
Jeszcze raz układamy warstwy w tej samej kolejności. Na samej górze ucieramy na tarce (malutkie oczka) 3 pozostawione żółtka.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz