środa, 18 września 2013

# Tosty francuskie na słodko - czyli śniadanie łasucha

Składniki:
100ml mleka
2 średnie jajka
ok. 1/2 chałki
2 łyżki miodu
1 łyżeczka cukru wanilinowego
około 50-100g owoców (maliny/borówki/jagody)

Czas przygotowania:
15min

Ilość porcji:
2



Przygotowanie:
Mleko wlać do głębokiego talerza, dodać całe jajka, cukier wanilinowy i dobrze wymieszać widelcem.
Chałkę pokroić w około 1,5-2cm pajdy.
Pokryć patelnię olejem i rozgrzać. Pajdy maczać w mleku i jajkach z dwóch stron, tak aby delikatnie nasiąkły i smażyć na patelni aż zarumienią się z obydwu stron.
Wyłożyć na talerz, polać miodem i posypać owocami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz